logo ringsted midtimulighederne

Ringstedkoret er en forening i Ringsted Kommune (Folkeoplysningslovens regler).

Ringstedkoret er et 4-stemmigt voksenkor (sopran-alt-tenor-bas). Koret blev stiftet d. 15. januar 1943 i Ringsted af en ung hjælpepræst, Poul Pedersen.

Medlemmer
I Ringstedkoret er der p.t. ca. 35 sangglade medlemmer. Alle er amatørsangere, der har korsangen som deres store fritidsinteresse. Korets medlemmer betaler kvartalsvis kontingent.

Nye medlemmer
Optages gerne hele året rundt. Læs flere detaljer her. Kontakt formanden og aftal hvilken øveaften, du møder op til en uforpligtende øveaften. Som ny vil man lige fra starten få udleveret noder og bliver mødt med vejledning og støtte fra sin stemmegruppe. Se Ringstedkorets privatlivspolitik.

Repertoire
Koret har et meget varieret repertoire, der spænder lige fra klassiske værker til populære musicals. Koret holder også meget af den danske sangskat, glade evergreens og diverse salmer.

Socialt
Nye medlemmer vil med det samme blive opfordret til at deltage i de sociale arrangementer, så vi kan lære hinanden at kende. Ud over sangen lægger vi nemlig stor vægt på at have det hyggeligt og rart sammen. Blandt andet arrangerer vi sommerafslutning, julefrokost m.m.

Aktiviteter
Hvert år synger koret i en eller flere af de lokale kirker og har ofte gæstet København og andre byer i Danmark.

Rejser 
Ringstedkoret foretager jævnligt korrejser. Foruden i Danmark har vi rejst i USA, Østrig, Luxemburg, Ungarn, Finland, Norge, Sverige, Tyskland, Wales og senest i Italien. Læs mere, klik her 


Dirigent 

 jan2019 JHA

Christian Sereno Anthonius Dalsgård

Den 8. jan. 2019 startede Christian Sereno Anthonius Dalsgård (* tidligere Janus H. Araghipour) som dirigent for Ringstedkoret.

Christian S.A. Dalsgård (født 1990) er en mange facetteret kunstner med mange jern i ilden. Som 9-årig begyndte han at spille klaver og som 18-årig blev han optaget på Syddansk Musikkonservatorium med sideløbende studier ved den internationalt anerkendte pianist, Julian Thurber.
Efter 4 års dedikeret arbejde blev Christian som den første vesteuropæer nogensinde optaget i den verdensberømte pædagog prof. Jasinskis klasse på 4 pianister. Skolen i Katowice, Polen hører til blandt de bedste i verden og Christian modtog her bl.a. undervisning i improvisation og barokdans udover flere ugentlige klaver-sessioner med prof. Jasinski. Efter 2 år i Polen tog Christian sin afsluttende kandidateksamen fra Syddansk Musikkonservatorium, hvor censorerne hæftede sig ved hans "store overskud" og "rystende klare udtryk" med et klokkeklart 12-tal. Herefter fortsatte Christian med at bestå optagelsesprøven til Solistklassen med endnu et 12-tal for derefter at vinde 1. pris i Solistkonkurrencen om at være solist med Odense Symfoniorkester med Liszt's virtuose 1. klaverkoncert som juryen kommenterede "ikke var til at komme uden om".
Parallelt med klaveret har Christian altid arbejdet med sang - solister såvel som kor, og i 2014 blev Christian opdaget af sanglæreren Ken Querns-Langley og ansat som coach i hans Bel Canto Vocal Studio i London. Dette samarbejde kulminerede i at Christian blev headhuntet som Kunstnerisk Leder for London Bel Canto Festival, hvor han står for den kunstneriske profil og samarbejder med stjerner fra New York, London og Venedig m.m. i et intensivt sommerforløb.
Arbejdet som repetitør for solister og kor samt et stort fokus på operacoaching førte naturligt Christian til direktion, hvor han p.t. studerer ved Frederik Støvring Olsen i København. Desuden assisterer han for dirigent Niels Borksand ved store kor- og orkesterprojekter såsom Verdis Requiem, Brahms Requiem og Händels Messias. 

*) Navneoplysning ændret 10.03.2020