Ringstedkorets koncert i Klostermarkskirken søndag d. 18. juni 2023

På den varmeste dag i år afholdt Ringstedkoret sin anden sommerkoncert med Max Sydendal ved roret.

Koncerten indledtes med fællessang, Otto Mortensens hyldest til sommeren ’Du Danske sommer, jeg elsker dig’. Alle sang med af hjertens lyst.

Herefter sang koret to mariasange, ’Ave Maria’ af Archadelt, og ’Dixit Maria’ af Leo Hassler. ’Dixit Maria’ er udfordrende at synge, fordi korets fire stemmer på skift overtager det smukke tema ’Maria sagde til englen, lad mig være din tjenerinde’ (frit oversat fra latin).  Koret hentede nummeret hjem med bravour, takket være Max Sydendals rutinerede og tydelige direktion.

Første del af koncerten sluttede med lyriske natursange af Mendelssohn og Brahms samt Svend S. Schulz’ skønne midsommervise, der dufter af sol og sommer.

Anden del af koncerten startede med ’Fædrelandssang’, en korsang med tekst af digteren Carsten Hauch, sat i musik af Max Sydendal. Den rolige, meditative melodi formidlede perfekt Carsten Hauchs stilfærdige naturdigt ’Morgendug, der sagte bæver, i den lune vind’.

Derefter sang koret to svenske sange ’Uti vår hage’ af Hugo Alfvén og Wilhelm Peterson-Bergers ’Stämning’ med tekst af J.P. Jacobsen. Ringstedkoret er helt på hjemmebane med svenske sange, og Max Sydendal fik koret til at fortolke disse sange bedre end nogensinde før.

Koncerten afsluttedes med to velkendte evergreens, Burt Bacharachs ’Regndråber drypper i mit hår’ og ’I Can’t Give You Anything But Love’ arrangeret for kor af Max Sydendal. Her foldede korets sangglæde sig for alvor ud, man fik revet publikum med sig i de swingende, jazzede rytmer.

Som ekstranumre overraskede Max Sydendal med to sange, begge i hans egne korarrangementer.
Kai Normann Andersens udødelige ’Musens sang’, flot fortolket af en solist fra korets egne rækker, Iben Krog Bidstrup.  Og ’Oh, Donna Clara’ af Jerzy Petersburski – en æggende spansk tango om den smukke, fristende donna Clara, med tekst af Max Sydendal. Ringstedkorets klangfulde tenorer sang med indlevelse ’Oh Donna Clara jeg så dig danse i nat, og dine bare ben har sat mig mat’. Endnu en skøn sommerkoncert med Ringstedkoret og Max Sydendal afsluttedes med stående ovationer.