Dirigenten

Den 8. januar 2019 startede Christian Sereno Anthonius Dalsgård som ny dirigent for Ringstedkoret.

Christian (født 1990) er en mange facetteret kunstner med mange jern i ilden. Som 9-årig begyndte han at spille klaver og som 18-årig blev han optaget på Syddansk Musikkonservatorium med sideløbende studier ved den internationalt anerkendte pianist, Julian Thurber.
Efter 4 års dedikeret arbejde blev Christian som den første vesteuropæer nogensinde optaget i den verdensberømte pædagog professor Jasinskis klasse på 4 pianister. Skolen i Katowice, Polen, hører til blandt de bedste i verden og Christian modtog her bl.a. undervisning i improvisation og barokdans udover flere ugentlige klaver-sessioner med professor Jasinski. Efter 2 år i Polen tog Christian sin afsluttende kandidateksamen fra Syddansk Musikkonservatorium, hvor censorerne hæftede sig ved hans “store overskud” og “rystende klare udtryk” med et klokkeklart 12-tal. Herefter fortsatte Christian med at bestå optagelsesprøven til Solistklassen med endnu et 12-tal for derefter at vinde 1. pris i Solistkonkurrencen om at være solist med Odense Symfoniorkester med Liszt’s virtuose 1. klaverkoncert som juryen kommenterede “ikke var til at komme uden om”.
Parallelt med klaveret har Christian altid arbejdet med sang – solister såvel som kor, og i 2014 blev Christian opdaget af sanglæreren Ken Querns-Langley og ansat som coach i hans Bel Canto Vocal Studio i London. Dette samarbejde kulminerede i at Christian blev headhuntet som Kunstnerisk Leder for London Bel Canto Festival, hvor han står for den kunstneriske profil og samarbejder med stjerner fra New York, London og Venedig m.m. i et intensivt sommerforløb.
Arbejdet som repetitør for solister og kor samt et stort fokus på operacoaching førte naturligt Christian til direktion, hvor han p.t. studerer ved Frederik Støvring Olsen i København. Desuden assisterer han for dirigent Niels Borksand ved store kor- og orkesterprojekter såsom Verdis Requiem, Brahms’ Requiem og Händels Messias.