Hvem er vi?

Ringstedkoret er et firstemmigt voksenkor med 33 sangere. Vi er hjemmehørende i Ringsted. Nogle af os har været i koret i mange år, andre er nytilkomne. Fælles for os alle er vores store glæde ved at synge.

Koret er grundlagt i 1943 af en ung hjælpepræst ved navn Poul Pedersen. I de første årtier sang koret kirkemusik a cappella. I løbet af 1960’erne kom store korværker med musikledsagelse og solister på programmet. De senere år har andre genrer, f. eks. musicals og evergreens, fundet en plads i repertoiret.

I Ringstedbogen 2018 har Frode Hansen, mangeårigt medlem af koret, beskrevet Ringstedkorets farverige historie. Læs artiklen her.

Repertoiret

En lang række dygtige dirigenter har sat deres præg på Ringstedkoret i årenes løb.
I dag er koret kendetegnet ved et højt ambitionsniveau og et omfattende, rigt varieret repertoire.

Korets repertoire rækker fra klassiske værker til folkekære sange og evergreens. Blandt de foretrukne klassiske komponister er Vivaldi, Schubert og Brahms. Koret synger et væld af nordiske sange – lyriske, dramatiske, skælmske, vemodige.

Centralt i korets repertoire står kompositioner og arrangementer af korets dirigent Max Sydendal. Max har bl.a. lavet en korudgave af Kai Normann Andersens udødelige ‘Mød mig på Cassiopeia’, og sat musik til en række digte af Carsten Hauch, dansk forfatter fra romantikkens tid.

Læs mere om koret og vores koncerter i brochure om Ringstedkoret.