Korets rejser

Ringstedkoret arrangerer ca. hvert 3. år udlandsrejser for kormedlemmerne. Vi har rejst i USA, Østrig, Luxemburg, Ungarn, Finland, Norge, Sverige, Tyskland, Wales, Italien, England og Danmark.

Her kan du læse om nogle af rejserne.

Kulturdage i Kutna Hora (2017):

Ringstedkoret besøgte Kutna Hora i Tjekkiet, Ringsteds venskabsby i anledning af et dansk kulturarrangement, som blev åbnet af Ringsted Kommune. Ringstedkoret optrådte i Kutna Hora som en del af kulturdagene ”Danish Culture Days”, der fandt sted i Kutna Hora i uge 24.

I løbet af kulturdagene satte Kutna Hora fokus på deres danske venskabsby Ringsted og Ringsted Kommune med bl.a. dansk mad og kultur. Ringsted Kommune viste en fotoudstilling fra kommunen og ZBC’s konditorelever havde sendt smagsprøver på danske kager med bussen til det tjekkiske publikum.

De 2 kor lavede en koncert sammen i St. Nepomuk Kirke, se foto herover. Bagefter havde det tjekkiske kor arrangeret reception med lækker mad, vin og kager for Ringstedkoret. Der var lagt op til fest, og korene hyggede sig rigtig fint hele aftenen, der sluttede med, at de 2 kor sang for hinanden. 

Messias i Royal Albert Hall, London (2015):

Royal Albert Hall indbyder årligt kor fra hele verden til at deltage i en Messias koncert sidst i november måned. 
Søndag, d. 29. nov. 2015 deltog Ringstedkoret i det sammensatte kor på ca. 3.200 korsangere.

International korfestival i Sydtyrol, Italien (2011):

Korfestival “The 14th edition of the Alta Pusteria International Choir Festival”, Syd Tyrol, Nord Italien. Ringstedkoret deltog også i 2008, se nedenfor.

International korfestival i Sydtyrol, Italien (2008):

Korfestival “The 11th edition of the Alta Pusteria International Choir Festival”, Syd Tyrol, Nord Italien Ringstedkoret var – som det eneste kor fra Danmark – iblandt de 92 tilmeldte kor, der deltog i “Alta Pusteria International Choir Festivals” 11. sæson.

International korfestival i Bergen (2005):

1st Grieg International Choir Festival i Bergen, Norge. A cappella konkurrence for kor fra hele verden. Ringstedkoret var med i konkurrencen for kirkelig musik, men gav også koncerter med verdslig musik. Ved konkurrencen var der kun krav til sammensætning af repertoiret. Over 30 kor fra flere af de europæiske lande har tilmeldt sig festivalen bl.a. fra Tyskland, Grækenland og de tre Baltiske lande, men også kor fra Philipinerne og Moldavien er tilmeldt. Ringstedkoret var det eneste kor fra Danmark der deltog i festivalen.

International korfestival i Wales (2002)

Llangollen International Musical Eisteddfod, Wales. I juli måned var koret med i en stor konkurrence i Wales, med deltagelse af omkring 100 kor fra hele verden. Udover forskellige former for kor, deltog en blanding af forskellige former for instrumental musik og dans. Ringstedkoret og Hundigekoret blev ved den lejlighed til et større kor med navnet “Zealand Concert Choir”.