Koncerter

Koncerter 2024 er under forberedelse.

Glimt fra Ringstedkorets tidligere koncerter

Her finder du glimt fra Ringstedkorets koncerter i de senere år med tid & sted, plakater, presseklip m.m. Vil du se en liste over samtlige koncerter siden 2003, med visning af korets farverige koncertplakater, klik her. Vil du se Ringstedkorets samling af presseklip om koret fra 2010 til nu, klik her.

Fra barok til rock II
plakat-gloria-ny-2023

Antonio Vivaldis ‘Gloria’

Vivaldi (1678-1741) er født og opvokset i Venedig, musikkens mekka i 1700-tallet. Han var i en årrække ansat på Ospedale della pieta, som var både et børnehjem, et kloster og en skole. Først var han violinlærer, senere blev han leder af stedets musikensemble, som udelukkende bestod af piger, både sangere og musikere. Vivaldi komponerede en lang række værker til pigeensemblet. I hans hænder fik ensemblet et enestående ry. Gæster fra hele Europa strømmede til Venedig for at høre koncerterne i den lokale kirke, hvor pigerne optrådte, skjult bag et gitter i kirkens galleri.
Ringstedkoret opførte ’Gloria’, som er skrevet til pigeensemblet på Ospedale. Det er en lovsang til Gud, et glædens budskab.  Vivaldi skrev også operaer, og ’Gloria’ låner træk fra operaen. Korpartier veksler med solopartier, alvorlige passager veksler med muntre, ligefrem henrykte passager. ’Gloria’ er et af de mest spillede værker fra barokken og betegnes med rette som et værk fyldt med solskin.

Ringstedkorets sommerkoncert 2023

sommerkoncert2023_plakat

Billeder fra koncerten:

Fra barok til rock – en musikalsk tidsrejse med Ringstedkoret

plakat_magnificat

Vivaldis ‘Magnificat’

’Magnificat’ er den gængse latinske betegnelse for jomfru Marias lovsang til Gud, da det går op for hende, at hun er udset til at føde Guds søn (Lukasevangeliet, kapitel 1, vers 46-55). Lovsangen blev sunget allerede i den tidlige kristne kirke, og siden har mangfoldige komponister prøvet kræfter med den stærke, udtryksfulde tekst. Vivaldis musik følger tæt hver eneste følelsesudtryk i lovsangen, hvor Maria skildrer Guds majestætiske ophøjethed, hans blide barmhjertighed, hans mægtige, straffende arm mod de rige og hovmodige, hans omsorg for de ringe og de sultende. Værket er frydefuldt varieret, og meget bevægende at lytte til.

Billeder fra koncerten:

Sommerkoncert med Ringstedkoret, Klostermarkskirken 26. juni 2022

sommerkoncert2022_plakat

Billeder fra koncerten:

Julekoncert med Ringstedkoret, Vigersted Kirke 17. december 2019

Dirigent: Janus Araghipour (navneskift til Christian Sereno Anthonius Dalsgård marts 2020)
Solister:
Kirse Kampp (sopran)
Julie Bielefeld (alt)
Otto Ottesen (tenor)
Hans Lawaetz (bas)
Pianist: Laurits Dragsted

Billeder fra koncerten:

Anmeldelse af julekoncerten i Lokalbladet:

Anmeldelse-Lokalbladet-17dec2019-1-1

75-års jubilæumskoncert, Sct. Bendts Kirke, 16. september 2018:


Dirigent: Bjørn Monberg
Solister:
Victoria Omberg (sopran)
Jeanette Rayher-Larsen (sopran), 
Erik Knudsen (tenor)
Simon Sumal (bas).
Strygerensemble
Organist/pianist: Daniel Abildgaard
Gæstedirigent: Max Sydendal

Billeder fra koncerten (af Martin B.S.):