Månedlige arkiver: september 2023

4 indlæg

Korweekend 2023

Korets årlige weekend løb af stablen 16.-17. september i kolonien Stenkilde, Bogø. Der blev arbejdet hårdt med Vivaldis ‘Gloria’, som er hovednummer i den kommende fødselsdagskoncert i Sct. Bendts Kirke 12. november.
Men der var også tid til skæg og ballade undervejs. Her slapper vi af med frokost i det grønne.

Godt bænket til frokost

Fotografering tirsdag d. 12. september – mødetid 5 minutter før 18.30.

Allerede i maj måned annoncerede jeg, at bestyrelsen gerne vil have nye foto af Ringstedkoret i anledning af vores 80-års koncert i november. Tidspunktet er nu kommet, og de nye rammer ved Dagmarskolen er ideelle. Max vil selvfølgelig meget gerne have, det ikke går ud over øvetiden, så derfor mødes vi 5 minutter før kl. 18:30.

En dygtig amatørfotograf fra Ringsted Fotoklub, Marianne, tager billederne af koret. Marianne har gjort et stort forarbejde med at undersøge forholdene omkring Samlingssalen. Vi har derfor på forhånd kunnet planlægge alle detaljer.

Det første billede skal tages på trappen op til indgangsdøren. Hvert trappetrin fyldes op nedefra. De laveste personer starter på nederste trin – skiftevis 3 personer og 4 personer på hvert trin opad, så alle hoveder vil komme frem ☺ De højeste personer oppe, bagerst.

Det andet billede skal tages nede på plænen lige bagved trappen. Vi stiller op i 2 rækker, danner en halv rundkreds, og igen de højeste i bagerste række og de laveste i forreste række. Marianne vil stå oppe på trappen og tage billedet nedad, så de grønne træer vil danne baggrund. Billedet vil få karakter af dronefoto.

Det tredje billede skal tages indenfor. Koret slår ring omkring flyglet, med Max ved tangenterne (selvom det ikke kan åbnes!). Igen samme princip: De højeste stiller sig i bagerste række. Alle bedes sørge for at give plads til hinanden, så ansigterne kommer frem.

Herefter skal vi finde vores pladser, så vi kan gå i gang med at øve. Det er meningen, at Marianne nu skal tage nogle billeder, hvor koret ’arbejder’ – så hun prøver at undgå at forstyrre, og vil gå rundt og knipse, stille og roligt. 

Påklædning:

I tirsdags aftes sagde jeg ganske vist, at vi skal have almindeligt tøj på! MEN det må jeg moderere, det bliver efter fotografens opfattelse for uharmonisk at se på!

Vi skal alle tage sort på forneden, enten bukser eller lang nederdel, og en ensfarvet overdel, med langt ærme eller suppleret med ensfarvet jakke (se nedenstående eksempel fra et andet kor). Tag en hvid skjorte på, hvis du ikke har en ensfarvet bluse med langt ærme.

Max har den pointe, at det vil ikke ses, hvis mænd vælger cowboybenklæder, fordi de står jo bagest!

God weekend til alle.

/Korhilsen Karen